Når du skal have nyt komfur, er der mange muligheder at vælge imellem. Hos Hvidevareland har vi de bedste modeller fra kendte og førende hvidevareproducenter. Du finder et stort og bredt udvalg af bl.a. glaskeramiske komfurer, induktions -og gaskomfurer, med pyrolyserens, katalyse, damprens eller bare clean emalje.
Vi rådgiver og vejleder dig gerne, så du finder det helt rigtige komfur til dit køkken. Se vores store udvalg herunder. Finder du ikke det, du søger, eller har du spørgsmål, så kontakt os gerne eller besøg os i butikken.
SMEG SPSK60IX9-1 Induktion stål
60 cm. induktionskomfur - rustfrit stål - Pyrolyse - Stegetermometer
11.995,00 kr.
SMEG SPSK60IB9 HV hvid
60 cm. induktionskomfur i hvid - Pyrolyse - stegetermometer - 1 niveau Teleskopskinner
12.990,00 kr.
SMEG C92IPBL9-1
SMEG C92IPBL9-1 90 cm sort komfur, med 2 ovne, induktion og pyrolyse
24.990,00 kr.
SMEG C92IPX2
90 cm induktionskomfur - rustfrit stål - 5 zoner - 2 ovne - 9 programmer - pyrolyserens
24.995,00 kr.
Smeg C9GMX2 gaskomfur
90 cm. gaskomfur - rustfrit stål - 115 liter ovnrum - 6 brændere
25.495,00 kr.
SMEG C92IPX9 stålfront
90 cm komfur m/stålfront, med 2 ovne, multi-induktion og pyrolyse
31.995,00 kr.
Smeg TR90P2 Gaskomfur Victoria
90 cm gaskomfur - creme - 115L ovnrum - 5 brændere - Katalyse-rens
38.495,00 kr.
Nedenfor ses nogle af vores mest solgte gryder og pander fra CTX og IQ Serierne.
De lækre modeller er af højeste kvalitet og kan nemt bruges på alle typer kogeplader og komfurer.
SCANPAN 28x28 Helsepande
SCANPAN 28x28 Helsepande - nonstick belægning
699,00 kr.
SCANPAN 34 x 22 cm Bradepande 3,25L
SCANPAN Bradepande 3,25L / 34 x 22 cm. med nonstick belægning
477,00 kr.
SCANPAN 35 x 24 cm bradepande - Fusion 5
Stålbradepande med 2 smarte håndtag - tåler opvaskemaskine
1.190,00 kr.
SCANPAN Bradepande 5L
SCANPAN Bradepande 5L / 39 x 27 cm. med nonstick belægning
549,00 kr.
SCANPAN Classic 27x27 Grillpande
27x27 cm grillstegepande - nonstick belægning
639,00 kr.
SCANPAN CTX 2,5 gryde med låg
18 cm. Stål gryde inkl. låg - nonstick belægning - 2,5 liter
749,00 kr.
SCANPAN CTX 3,7 L Sauteuse m. låg
26 cm stål sauterpande - glaslåg - nonstick
849,00 kr.
SCANPAN CTX 32 cm Wok
32 cm. Wok i stål - nonstick belægning
899,00 kr.
SCANPAN CTX Chefpande 32 cm.
32 cm stål chefpande med glaslåg - nonstick belægning - 4,8 liter
1.095,00 kr.
SCANPAN CTX Gryde 24 cm inkl. låg
24 cm. stål gryde inkl. låg - 4,8 liter, Ovnfast op til 260°C
895,00 kr.
SCANPAN CTX Sauterpande 28 cm.
28 cm stål sauterpande med glaslåg - nonstick belægning
895,00 kr.
SCANPAN CTX Stegepande 20 cm.
20 cm stål Stegepande - nonstick belægning
479,00 kr.
SCANPAN CTX Stegepande 24 cm.
24 cm stål Stegepande - nonstick belægning
599,00 kr.
SCANPAN CTX Stegepande 26 cm.
26 cm stål Stegepande - nonstick belægning
599,00 kr.
SCANPAN CTX Stegepande 28 cm.
28 cm. stål - nonstick belægning
695,00 kr.
SCANPAN CTX Stegepande 32 cm.
32 cm stål Stegepande - nonstick belægning
699,00 kr.
SCANPAN Impact 1,2 L/14 cm kasserolle m. låg
Impact Kasserolle inkl. låg - 1,2 liter- Rustfrit stål - Ovnfast op til 250°C
300,00 kr.
SCANPAN Impact 1,8 L kasserolle m. låg
Impact Kasserolle inkl. låg - 1,8 liter- Rustfrit stål - Ovnfast op til 250°C
279,00 kr.
SCANPAN Impact 11,0 L suppegryde m. låg
Impact suppegryde inkl. låg - 11,0 liter- Ø 26 cm - kolde greb - Ovnfast - 250°C
649,00 kr.
SCANPAN Impact 2,5 L, 18 cm gryde m. låg
Impact gryde inkl. låg - 2,5 liter- Ø 18 cm - Rustfrit stål - Ovnfast op til 250°C
289,00 kr.
SCANPAN Impact 3,2 L, 20 cm gryde m. låg
Impact gryde inkl. låg - 3,2 liter- Ø 20 cm - Rustfrit stål - Ovnfast op til 250°C
348,00 kr.
SCANPAN Impact 4,5 L, 22 cm gryde m. låg
Impact gryde inkl. låg - 4,5 liter- Ø 22 cm - Rustfrit stål - Ovnfast op til 250°C
389,00 kr.
SCANPAN Impact 4,8 L, 24 cm gryde m. låg
Impact gryde inkl. låg - 4,8 liter- Ø 24 cm - Rustfrit stål - Ovnfast op til 250°C
348,00 kr.
SCANPAN Impact 7,2 L suppegryde m. låg
Impact suppegryde inkl. låg - 7,2 liter- Ø 24 cm - kolde greb - Ovnfast - 250°C
600,00 kr.
Afhængig af pladsen i køkkenet, og hvilke behov du har i forbindelse med madlavningen, bør du gøre dig forskellige overvejelser, når du skal købe komfur. Herunder kan du læse mere om de forskellige typer komfurer, og hvilke fordele og egenskaber, du kan gå efter. Når du skal vælge komfur, handler det meget om hvor ofte, og hvor meget mad, du laver i hverdagen, og hvilke præferencer du har. Laver du store mængder mad, vil det være en fordel med et komfur med stor kapacitet og maksimalt antal kogeplader. Er det hurtig madlavning og rengøring, der er vigtigst, kan du vælge et komfur med induktion, og hvor ovnen har Pyrolyse.
Når du tager stilling til komfurets kapacitet, kan du overveje hvor mange plader og fade, der normalt er i ovnen på samme tid. De fleste komfurer, som vi forhandler hos Hvidevareland, har en ovnrums-kapacitet på 66-70 liter. Enkelte modeller har helt op til 115 liters ovnrum og 5 kogezoner. Jo større ovnrum, jo større bageplader og riste er der plads til. Laver du meget mad, og har du ofte flere plader i ovnen, vil det derfor være en fordel at vælge en model med ovnrum på 70+ liter. Mange af vores kunder vælger ovne med større ovnrum, da det giver frihed i madlavningen, om det så er hjemmelavet pizza, en omgang nybagte boller, eller familielasagnen, der skal være plads til. Nogle af komfurerne har induktionskogeplader, der kan tilpasses størrelsen på gryden eller panden, du benytter, hvilket kan være en fordel, hvis du har mange eller store gryder i gang på samme tid. Er kapaciteten vigtig for dig, kan du overveje, om et gaskomfur er noget, der kunne passe ind i dit køkken. Her er det nemlig muligt at vælge store komfurer med to ovnrum og 6 brændere.
Induktionskomfurer er blevet en meget populær type, da disse komfurer gør madlavningen hurtig, nem og effektiv. Induktionskomfurer ligner glaskeramiske komfurer med samme glasoverflade, men de har dog nogle forskelle. Induktion fungerer med magnetisme, som opvarmer gryder meget hurtigt, helt uden at selve kogepladen bliver varm. Al energien fra magnetismen går derfor kun til opvarmningen af gryden og maden, og reducerer dermed energispild. Eftersom induktionskogepladerne ikke bliver varme, er induktionskomfurer meget nemme at holde rene, fordi der ikke brænder mad fast på overfladen. Det er derfor nemt og hurtigt at tørre overfladen over med en ren, våd klud. Den specielle opvarmning er også en fordel hos børnefamilier, da kogepladerne kun bliver varme, når der er placeret en gryde oven på kogepladen og ikke kan tændes og blive varme ved et uheld. Når den varme gryde fjernes fra kogepladen, bliver overfladen hurtigt kølig igen, da det kun er grydens varme, der har varmet overfladen op.
Induktionskomfurer fås i forskellige modeller og med mange eller få funktioner. De fleste er meget nemme og intuitive at betjene. Nogle af komfurerne har dynamiske varmezoner, som kan tilpasses størrelsen af den gryde eller pande, som skal opvarmes. Dette er en fordel, både pga. det lave energiforbrug, men også fordi der kan benyttes særligt store gryder på disse dynamiske kogeplader.
Da induktion benytter magnetisme, er det ikke alle gryder og pander, som virker med induktion. Langt de fleste nye gryder og pander på markedet kan bruges på et induktionskomfur, og du kan hurtigt teste de gryder og pander, som du ejer i forvejen, ved at sætte en magnet i bunden på dem. Hvis magneten sidder fast, kan gryden eller panden bruges på et induktionskomfur.
Glaskeramiske komfurer er en velkendt type, som står i mange danske hjem. De keramiske komfurer fås til gode priser, de er nemme at betjene, og rengøring efter madlavningen er ligetil. Når kogepladerne på komfuret er tændt, tændes de røde ringe, og hvis kogepladerne slukkes, men stadig er varme, vil komfuret indikere at de er varme og i færd med at køle ned. Skulle det ske, at der brænder mad fast på de glaskeramiske kogeplader, kan det fjernes med en glasskraber, hvorefter overfladen bliver som ny.
Gaskomfurer fungerer ved at opvarme maden med ild. Nogle gaskomfurer har gas-brændere kombineret med almindelig ovn, mens andre komfurer har både gas-brændere og gasovn. En stor fordel ved gaskomfurer er, at kogesektionen, ligesom induktionskogeplader, er lynhurtig til at varme op. Har du gas som energikilde i hjemmet, er gas en rigtig god og effektiv måde at lave mad på. Mange af vores kunder, der benytter gaskomfur i madlavningen, fortæller at de ikke kan vænne sig til andet, når først gaskomfuret er blevet del af køkkenet.
Nogle af gaskomfurerne har to ovnrum, hvilket er en stor fordel, når der skal tilberedes flere madvarer i ovnen. Skal kyllingen varmes ved 170 grader i 1 time, mens kartoflerne skal have 200 grader i 30 minutter, er det en stor frihed at kunne benytte begge ovnrum. Da der er forskel på ovnrummenes størrelse, er det desuden muligt kun at benytte den størrelse, du har behov for. På den måde behøver du ikke starte den store ovn op, hvis du kun skal have varmet mindre mængder mad.
Der er et stort udvalg af typer og egenskaber, når det kommer til komfurer. Nogle modeller har mange egenskaber og fordele, som eksempelvis indbygget stegetermometer, tidsindstilling, touch-display, mange forskellige ovnindstillinger og specielle rengøringsprogrammer, blandt andet damp, katalyse og pyrolyse. Afhængigt af dit behov for programmuligheder og brugervenlighed, er vi gerne behjælpelige med at finde en ovn, der passer til dit behov og køkken.
At gøre ovnen ren kan være en ret besværlig opgave.
Heldigvis kan du vælge et komfur med en bestemt type rens, der hjælper dig med denne besværlige opgave, og faktisk gør det nemt for dig.
Der er 3 typer rens: Pyrolyse selvrens, Katalyse rens og Dampbaseret rens.
Pyrolyse selvrensen er kendt som det mest effektive rengøringsprogram med effektiv rengøringsevne ved høj temperatur. Ovnens låge låser, og ovntemperaturen stiger helt op til 500 °C. Ved så høj temperatur smelter fedtsamlingerne og snavset helt. Derefter skal ovnen tørres af med en våd eller fugtig klud.
Du skal være opmærksom på, at Pyrolyse selvrens funktionen kræver tid. Efter at selve rengøringsprogrammet er kørt, går der yderligere ca. 30 min., til ovnen er kølet helt ned, og man kan starte madtilberedningen.
Desuden trækker Pyrolyse programmet meget mere på energiforbruget. Det er vigtigt at man tager ribber, riste, teleskopudtræk, skinnesystemer, stegetermometer samt bage- og bradepladerne ud af ovnen, for de fleste ikke kan tåle varmen ved 500 °C – da de ellers misfarves og mister deres funktionalitet. ( Dog findes der modeller der tåler Pyrolyse - kontakt os for at få uddybet dette punkt).
Katalyse selvrens er kendt som en rens med en rengøringsevne på mellemniveau. Den består af en unik, fedtafvisende overflade, som er placeret indvendigt i ovnen. Når ovnens temperatur når minimum 200 °C i en time eller mere, afbrændes både fedt og snavs i den. Derefter tørres ovnen af med en fugtig eller våd klud. (Bemærk at nogle modeller har kun katalytisk bagside, eller sider)
Hvis du oplever flere fedt samlinger og en lidt mere fedtet ovn end normalt, kan det være nødvendigt med kraftigere rengøring. Katalyse er en mere energibesparende rens i forhold til Pyrolyse selvrens.
Damprens er den mildeste type rens, som gør det nemmere med rengøringen. Denne proces er meget mere energibesparende – men har dog en lavere rengøringsevne. Ofte kræves der anvendelse af kemikalier for at fjerne fedtsamlingerne og opnå en mere effektiv rengøring. Damprensen kræver, at du fylder vand i bradepanden og vælger en temperatur mellem 100°C og 200°C. Herefter fordamper vandet i løbet af ca. 30 min. i ovnen.
Har du yderligere spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os.